Első jelenet:

Kutya és Sümeghy sétálnak a lakótelep körül


- Hát Kutya, ezt is megértük, szexshop nyílt itt a lakótelep közepén! Felháborító!
- Jajj Művészem! Elmúltak már azok az idők, amikor a nők bokáját megpillantani már kiváltságos dolog volt. Ma már erkölcsrendészet sincs, pedig hányszor megkergettek minket, amikor az 5-ös számú lányiskola tornatermének öltözője előtt kukucskáltunk.
- Azért mégis más egy suhanc érdeklődése a másik nem iránt, mint a családi fészkek melege közelébe telepíteni magát a fertőt; én tiltakozom ez ellen!
- Na de művészem! Lehet, hogy Lillácskával ti is találtok itt valami érdekeset, én mindenesetre lehet hogy veszek pár filmet, vagy újságot, ma már semmi nincs a tv-ben és az újságog is egyre jobban leadják a színvonalukat.
- Ez megalkuvás, és kikérem magamnak, én nem akarok elveszni a buja erotika romlott mocsarában…de itt jön Takács úr, majd ő eldönti a kérdést!
- Tiszteletem az uraknak, kis séta így délután? Milyen igazuk is van, mondtam is Lenkének ha végez az ABC-ben menjünk el egyet sütizni
- Ne haragudjon Takács úr, de művész barátom és én felhívnánk a figyelmét, hogy szexshop nyílt a cuki helyén.
- Mit parancsol?
- Jól hallotta ezt a sunyi gazembert! A cuki helyén pornóbolt virágzik, nézzen csak oda!
- Még jó, hogy szóltak, képzeljék, ha Lenkével csak úgy besétálunk… egyébként mi van egy ilyenben?
- Kit érdekel! Maga nem háborodik fel ezen?
- Hát nem is tudom… Furcsa, de ma már nem lepődök meg semmin… Talán jobb is, hogy van egy ilyen hely, ahol esetleg lehet kérdezni, és nem csak úgy puff bele a világba próbálkoznak a kamaszok…Mindenesetre Lenke véleményére kíváncsi leszek.

Második jelenet:

Vágásiék lakása, Feri súlyzózik az ablaknál, Jutka pizsamában, kezében kávéval betopog


- Ferikém, mikor mész dolgozni?
- Mindjárt, csak csinálok még 1500-at a bal bicepszemre is. A nyomda után reggel Góliáttal megyünk költöztetni, aztán itthon leszek. Főzzek valamit?
- Jó lenne, mert nekem nem lesz időm, este színház az osztállyal, reggel meg 0. óra, a gyerekek is nyűgösek, énekelni se fognak tudni. Még jó, hogy ma nem volt órám, így végre kialudhattam magamat. Matyit nem láttad?
- Reggel láttam, hogy felszállt a buszra az iskola felé, integettem, de nem figyelt. Remélem hamarosan hazaér, vagy megint egy napig nem látom. Hiányoznak a családi esték, de vagy dolgozok, vagy Matyi elmegy valamelyik haverjával valahova. Te tudod, mit csinálnak?
- Nézd, a jegyei jók, addig meg hadd járjon szabadon. Mi se tűrtük ha fegyelmeznek, nem?
- Nem tudom, nálunk az otthonban az volt a lényeg, hogy tanuljunk, aztán dolgozzunk és végül vigyázzunk a kicsikre. De nem tetszik, hogy ennyire szabadon van. Ideadnád a Cosmodiskem?
- Hát persze… Biztos, hogy jó, ha ezzel a vacakkal nehéz dolgokat emelsz Góliáttal?
- Valamiből ki kell fizetnünk az új Daciát! És szeretném, ha Matyi születésnapjára vehetnénk egy jogtiszta szoftverekkel felturbózott számítógépet. Vehetnénk szélessávú internetet is bele, tudod milyen lassú a 32 kbit/sec-es mostani.
- Hát ha te mondod. Vigyázz magadra és főzz valami finomat!
- Igenis, neked meg jó színházazást, és reggel kérlek énekeld be a hangodat, nem kéne, hogy a gyerekek bepereljenek halláskárosodásért!

Érzéki csók, Jutka megfogja Feri bicepszét, és a mellére hajtja a fejét. Feri elégedetten somolyog maga elé.

Harmadik jelenet:

Gábor Gábor Szépségszalon. Gábor Gábor, Magenheimné, Oli


- Szívem egyetlen királynéja, hát mi a baj? Ma már a harmadik vendég távozott úgy, mint egy varacskos disznó, mert elfelejtetted lemosni az arcpakolást!
- Nem tudom… Fáradt vagyok… Otthon volt este a férjem… Sehogy sem működött az együttlét. Egyszerűen nem tudtunk egymásra hangolódni.
- Jajj. Ilyen már velem is volt, amikor az a helyes svájci pasikám a….
- Oli! Nem érdekel! Te meg szívem egyetlen királynéja miért nem nézel be egy szexshopba? Egy-két fehérnemű, vágyfokozó, gyertyák, pezsgő, és nincs az a férfi, aki megállna előtted…már mint nem úgy, úgy olyan lesz mint egy díszegység! Ezt garantálom!
- Jajj, de főnök, szerintem a lelki dolgok a fontosabbak, és csak utána jöhet a…
- Nem érdekel Oli! Nem tudom… Köszönöm a tanácsot, de félek bemenni egy ilyen helyre, talán megpróbálom, állítólag nyílt most egy nálunk is, de félek, hogy felismernek a szomszédok. Most, hogy Julcsi végre elköltözött, és kicsiny húgocskája is átköltözött hozzá, kicsit nagyobb lett a lehetőség az ilyen programokra. De mi van, ha nem fog működni így sem?
- Szívem egyetlen királynéja, engem bármikor felhívhatsz!
- Nekem sose mond ilyeneket a Főnök úr!

Negyedik jelenet:

Erdészlak, János éppen reggelizik, az öreg erdész teázik

- Mi lesz vajon az erdővel, ha megépül az M0-s elkerülője?
- Már miért épülne meg öreg? Évtizedek óta ezzel riogatnak és soha nem történik semmi. Erdőre szükség van.
- A 4-es metrót is meddig halasztották, aztán most meg építik, ne feledd! Ki tudja mi lesz. Mindenesetre furcsa világ van itt, a múlt héten valami goa party-t akartak itt tartani, kérdeztem is: - Az erdő közepén?
- Ezek a mai fiatalok mások. Talán újra meg kéne próbálni valami iskolai előadás projektet, hogy felhívjuk a figyelmüket a természeti értékekre.
- Ezeknek? A múltkor a kijelölt tűzrakó hely mellett pizzás dobozt találtam. Már az erdőbe is rendelik az ételt, pedig hozhatnák a kis kosarukban, nem?
- Talán túl sok Maci Lacit néztek.
- Maci Laci… Én a Kisvakondot szerettem!

Ötödik jelenet:

Lenke áll a pult mögött, unalmában keresztrejtvényt fejt. Taki bácsi belép az üzletbe.

- Na, felkelt uraságod? Amióta leszázalékoltattad magad, nem ébredsz fel délután előtt.
- Kérem, én egy nyugdíjas ember vagyok. Kiszámoltam, az alatt a 40 év alatt amíg taxiztam, ötször megtettem a Transz-szibériai Expressz teljes hosszát oda-vissza!
- Pedig ott is maradhattál volna, vén habókos, de mindig hazajöttél...
- Mert ellenállhatatlan a rakott krumplid, egyébként nem megyünk sütizni.
- Miért? Csak nem megsértettelek valamivel?
- Nem, szó sincs róla, bár a tonic keserűségéhez a te fotód van mellékelve. De az ok az, hogy szexshopot nyitottak a cuki helyén. Bár biztos most is van mit nyalni, de nem hiszem, hogy téged ez érdekelne.
- Mit nyitottak? Hol? Öreg, csak nem ittál?!
- Ezt nem… ezt nem vagyok hajlandó kommentálni sem Lenkém! Menten elsüllyedek. Hát hogy kérdezhetsz ilyet? Szexshop nyílt, na! Majd hazafelé megmutatom, hogy lásd, nem vagyok én hülye.
- Na, jól van 20 perc és bezárok, utána megnézzük azt a… Na, azt.
- Akkor addig adjál már egy kis cseresznyét, meg egy sört mellé, de ne valami drágát, jók lesznek a külföldi gagyik is.

 
Folyt.köv.