Mi, túlfutók még emlékszünk arra, hogy egy-egy sikertelen vizsga vagy késedelmi díj miatt csekkett kellett nyomtatnunk, melynek befizetése igen hosszadalmas és fárasztó műveletnek számított. Mi is örömmel láttuk, hogy már a neptunon keresztül is rendezhetjük tartozásainkat. Hozzátennénk, hogy ezzel sokkal unalmasabbá vált pénzügyeink intézése. Az sem utolsó szempont, hogy a bankkártyás fizetést más szolgáltatásokra is tudnánk használni. Az izgalom és a praktikusság elvének szem előtt tartásával javasoljuk a rendszer forradalmasítását.

A dékánidra vársz és egy falat sem megy le a torkodon? Fizesd be a méltányossági kérvényt és rendelj pizzát egyszerre a neptunon! Csak képzeld el, ahogy csöngetnek, kinyitod az ajtót és az előtted álló B. Máté futárdékán a következőket mondja: "Sajnos ki vagy rúgva, de a pizza még egész meleg!"

Javasoljuk továbbá, hogy alakítsák át a szoctám rendszerét is. Ha helyette bevezetnénk az alanyi jogon járó szósztámot (az kaphatna, aki megjelenik a heti rendszerességű vallásos programokon), akkor azzal egy csapásra rendezhetnénk a hallgatók anyagi problémáit és a kar keresztény szellemiségét is felvirágoztathatnánk. Ennek folyományaként - a megnövekedett szükségletekkel összhangban - helyet cserélhetne az audmax és a lelkészség kicsiny szobája. A sok megélhetési monoteista így békésen frizbizhetne a lépcsőzetes padsorok nyújtotta vadregényes terepen, míg a lelkészségen egy-egy áltköt. előadás során még mindig akadna szabad hely.

Február közepén rádöbbensz, hogy szeretnél még egy-két tárgyat az indexedbe? Fizesd be a TB-kérvény díját és addig üsd el az időt önfeledt hógolyózással. Ha kezed fázna kesztyű nélkül, akkor ne habozz (nem vagy te mosószappan), rendelj azt is. Napokon belül érkezne P. Károly dékánhelyettes úr, aki a kezében lévő kézmelegítőket átnyújtva csak ennyit mondana: "Kérvényét elutasítottuk, de így legalább lesz mit felvenni."

Természetesen még rengeteg ötletünk van, például az IV-díj összevont rendelése színes TV-vel vagy egy csomag 3 az 1-ben KV-val; illetve a késedelmi díj és egy mindig pontos karóra kombinált igénylését sem tartjuk kivitelezhetetlennek.

Meggyőződésünk, hogy ilyen és hasonló ötletekkel az oly mélyen megvetett program képes lesz újjászületvén kilépni a tajtékzó tengerek hullámsírjából!

N agyon
E gyszerűen
P énzt
T udsz
U talni.
N a ugye!