Annyi évvel a fogyasztói társadalom kialakulása után már meg sem lepődünk azon, hogy bizonyos családok a TV előtt töltik a Karácsonyt a legnagyobb békében, szeretetben és egyetértésben. Hát ebbe próbál most a blogunk belerondítani, mert sok olyan lehetőség rejtezik a műsorújságok apró betűs részében, melyet mindenképp meg kell tekintetni (szemben a hagyományos filmekkel). Természetesen nem hagyjuk ki a kommersz és a kevésbé kommersz adókat sem műsorszórásunkból, s kiemelt helyen kezeljük az ünnepélyes pillanatok utáni estét, avagy a főműsoridőt. Sajnos idén sem láthatjuk a "Hogy készült" című műsorban a betlehemi jászol építésének hiteles történetét, de talán jobb is így. Helyette álljon itt ajánlatunk a nagy napra:


A korán kelő, díszítésre és ünneplésre vágyóknak nem kell sokáig várniuk: A bosnyák piramisok rejtélye (magyar dokumentumf., 2006) Duna II 6:10. Ezzel talán mindenki kicsit közelebb kerülhet a Karácsony misztériumához. Ezzel párhuzamosan megy majd a Motorkerékpár-építő VB Discovery 7:00. Sajnos nem az étkezőkocsi-szerelő világkupa angyalföldi állomásán történt izgalmakat adják, de ez is élvezhetőnek tűnik. Akik az utolsó percre hagyják a bevásárlást, azok a Mikulásnapi autós tájékozódási verseny (ism. Sport 1 11:30) közvetítését feltétlenül nézzék meg, különben túl korán érnének a boltokhoz. Persze, hogy ismétlés, a legtöbben haza se találtak, így nem tudtak újat rendezni, nagy ügy... Ahol legalább két TV van, ott anyukáknak kínáljuk a magyar libamájpástétom fitneszguruját: Laci bácsi konyhája ATV 11:30. A '74-es zánkai gyermektábor júliusi szaloncukor promenádját 2 liter Jägerrel még mindig ajánljuk! Kiválóan illik a készülődés utolsó simításaihoz a Megújuló energiaforrások (magyar ism. sor.) - A pellet energetikai felhasználása Hálózat 14:00. Hála Istennek, hogy 24-én végre fény derül erre is, már épp a tudatlanság ködfátylába temettük volna orcáinkat.

Természetesen az ünnep akkor jó, ha politikailag korrektek maradunk, ezért két rövid életű, ám annál ütősebb műsorra böktünk Nektek: Dagicsaládok csatája (holland reality műs.) Life Network 13:30. Ha esetleg sokat evett a család a töltött káposztából, ne hezitáljatok, jelentkezzetek ti is! Ultravékony celebmamák (am. dokumentumf.) Life Network 16:30 (Sajnos Csipesz mamája egyelőre még nem állt kötélnek.) Ez utóbbihoz nem fűznénk hozzá semmit. Azért valljuk meg, erre már tényleg csak akkor kapcsoljunk, ha iszonyúan be akarunk rúgni. A blog szerzői a Life Network műsoraiban látható testekért nem vállalják a felelősséget! Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy konkurens ismeretterjesztő csatornák kínálatából is szemezgessünk. A póráz két végén - A nagy kutyatalálkozó (ismerett. film) Spektrum 13:00. Megható pillanatoknak lehetünk szem- és fültanúi, ahogy például egy tacskó ismeretséget köt két pulival, a szegény bull terrierrel meg senki sem áll szóba, mert ronda. Következő eposzunk a Miért hideg a tél? (dokumentumf.) Spektrum 15:50. Havas Henrik szemtelen szakértelemmel fejti meg ezt a rejtélyt. És akkor jöjjön az egyik személyes kedvencünk: Élet az anyaméhben - extrém állatok (dokumentumf.) National Geographic 16:00. A kutyatalálkozó még csak-csak, de élet az anyaméhben - extrém állatok? Hogy képzelték? Gizi méhében ((köszönöm Peti - Csipesz.)(szívesen - Peti)) 30 deka Kisvakondot találnak és már túl késő az abortuszhoz?

Azért a késő éjszakai műsorsávban is találkozhatunk egy félig Karácsony közeli műsorral: Megrázó történetek (angol dokumentumf., 2006) - Félig ember, félig fa Discovery 3:30. Most már legalább mindenki hisz a hatodikon lakó Tóth úrnak, aki évek óta meséli, hogy egyszer elmenekült előle a fa, amikor meg akarta faragni a lábát... Persze tömény abszintszagban az ember észlelése megváltozik... Természetesen a hazai csatornák legnagyobb ásza az idén is beizzította a sztárgyárát: Reszkessetek betörők RTL Klub 20:55. Kb. 95 (+/- 35) alkalommal a rendszerváltás után. Ez az, ismét bebizonyosodik, hogy Macaulay Culkin kevésbé fontosabb a családjának, mint az alsógatyák, vagy mint a bácsikája olvasószemüvege... Mondjuk ezt megértjük, de egyszer végre a két töketlen betörő helyett jöhetne egy pedofil és/vagy feltámadhatna Michael Jackson, hogy szeretetével álomba ringassa... Örökre!

A szebb napokat és Fehér Anettkát látott televízió reneszánszában az új nyomvonalát keresi: Két Péter és egy Piroska kívánságműsora Budapest Európa Televízió 20:00. A Magyar Tűzoltó Szövetségnél készült filmet mutatják be, valószínűleg előtérbe helyezve a kínai égők és a szovjet panel magyarországi eredményeit. Karácsonyi jótett helyébe... Budapest Európa Televízió 22:00. Vagyis ne várj semmit! Dinó Sporthíradó Budapest Európa Televízió 22:45. (Vendég: Bedák Zsolt, profi ökölvívó) A cím azt sugallja, hogy a magyar ökölvívás kihalófélben van, ami talán a globális felmelegedés eredménye. A kultúra szerelmesei (igen Laó!) számára ideális: Premier előtt - V. Molnár Judit koncertje Duna II 22:45. Nem tudjuk, hogy ti rajongtok-e ezért a dinasztiáért, de nekünk már IV. Molnár Judit sem jött be, eléggé egy kaptafára készülnek ezek a produkciók.

A sportot még nem érintettük részletesebben. Tour de France, a 2010-es útvonal leleplezése Eurosport 20:00. Kíváncsian várjuk, hogy mit követhetett el. A Sport 1, Sport 2, Sportklub, Sportklub+, Eurosport és Eurosport 2 zsúfolt és ismétlésektől hemzsegő kínálatába sajnos nem fért bele a snooker, hiánypótlás nagyban: Janine és a fekete dákó (18) XXL 0:00. Előtte nem sokkal indul a Tágító (18) XXXtreme 23:00. Reméljük, hogy ti azért nem tágítotok a TV elől. A mise mondjuk kivételt képez. És ha mindez nem volt elég, álmatlanságban szenvedtek vagy csak összetévesztitek a Szentestét a Szilveszterrel: Műsorszünet AXN Crime 2:30. Az éjféli mise után jöhet a hajnali mese, a történetfűzéshez rendkívül értő J.J. Abrams (Lost, Alias, Szomszédok) jegyzi ezt a filmet. Bűn lenne kihagyni.

Jó szórakozást és Boldog Karácsonyt!

Ui.: Aki kifogásolná, hogy nem az éjféli misét javasoltuk kötelező programként, annak ajánljuk figyelmébe ezt.